4 Måter å Løse Opp et Tett Toalett, Med og Uten Sugekopp

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

metoder for å fikse tett toalett

Hvordan fikse et tett toalett med en sugekopp

Estimert tid: Fem minutter eller mindre

Nødvendig utstyr: Toalettsugekopp, engangshansker/oppvaskhansker

Få det tette toalettet ditt i orden igjen på den tradisjonelle måten – med en sugekopp og litt skikkelig innsats. Her er hvordan du får toalettet til å fungere som det skal i fem enkle steg:

Sørg for at du har den riktige sugekoppen.

Er du klar over at det finnes spesifikke sugekopper for forskjellige formål? Vær sikker på at du bruker en sugekopp som er ment for toaletter til denne jobben og ikke en som er ment for håndvasker. Sugekopper for toalett har en kant eller flens som passer ned i åpningen på toalettet, mens sugekopper for håndvasker er flatere og mangler kanten. Selv om begge kan virke på samme måte, kan det hende at sugekopper for håndvasker ikke kan oppnå det samme trykket som kreves for et effektivt arbeid på toalettet.

Sørg for at det er vann i toalettskålen.

Noen ganger kan en propp føre til at toalettet tømmer seg sakte. Du kan ikke bruke sugekoppen om toalettet er tomt, så hvis det ikke finnes noe stående vann, fyll på toalettskålen med vann fra vasken. Hvis toalettet er tomt, benytt muligheten til å helle i varmt (men ikke kokende) vann, ettersom høy temperatur kan bidra til å løse opp blokkeringen.

Plasser sugekoppen skrått over avløpshullet.

Vipp sugekoppen slik at kanten treffer bunnen av toalettskålen og skaper en forsegling når du presser ned i riktig vinkel.

Pump sugekoppen flere ganger.

Bruk kraft når du pumper sugekoppen i en skrå vinkel for å skape høyt trykk som presser vannet ned i avløpet. Gjenta dette noen ganger. Hvis du merker at luft slipper ut på siden av sugekoppen, juster posisjonen for å sikre en ordentlig forsegling. Etter omtrent seks til sju pumpebevegelser, trekk sugekoppen opp for å se om blokkeringen er fjernet.

Skyll ned

Etter at du har løst opp blokkeringen, skyll toalettet og la det fylles opp som vanlig. Hvis forsøket med sugekoppen ikke fungerte, og toalettet ser ut som det vil renne over, åpne lokket bak toalettet og løft opp flottøren for å stoppe vannstrømmen til skålen. Når beholderen stopper å fylle seg, prøv steg 1-4 igjen. Hvis blokkeringen fortsatt er der etter flere forsøk, kan det være på tide å ringe en rørlegger.

Hvordan fikse et tett toalett uten sugekopp

Er toalettet tett og har du ikke en sugekopp? Fortvil ikke. Det finnes fortsatt noen metoder du kan prøve. Hvis toalettet ditt ikke tømmer seg, kan det hende du ikke trenger sugekopp for å ordne opp i dette. Her er tre alternative metoder for å fjerne en blokkering i toalettet ditt.

Løse opp en tett do med Zalo og varmt vann

Estimert tid: Omtrent 30 minutter

Nødvendig utstyr: Zalo, 4 liter med veldig varmt vann, en plastkopp, engangshansker/oppvaskhansker

1. Gjør plass i toalettskålen.

Fjern manuelt noe av vannet fra toalettskålen for å gjøre plass til omtrent 4 liter med vann. Bruk en liten beholder, som for eksempel en kopp fra badet, for å øse ut vannet. Husk å ikke sette koppen tilbake på en ren overflate når du er ferdig!

2. Tilsett Zalo

Tilsett litt Zalo, sjampo eller noen såpestykkebiter.

3. Tilsett varmt vann

Varm opp omtrent 4 liter vann til det er veldig varmt, men ikke kokende – tenk en temperatur som passer til en kopp te. Hvis vannet er for varmt, kan det risikere å skade toalettskålen. Hell det varme vannet i skålen og la det virke i 20 minutter.

4. Test arbeidet ditt

Prøv å skyll ned i toalettet. Hvis det fungerer, er du ferdig! Hvis det derimot ser ut til å begynne å renne over, steng vannventilen bak toalettet og start på nytt med trinn 1, eller vurder å prøve en annen metode

Fikse tett do med bakepulver og eddik

Dersom du har forsøkt flere metoder uten å få has på proppen, start med å fjerne omtrent halvparten av vannet i toalettskålen. Deretter, mål opp 1 kopp med bakepulver og hell det forsiktig ned i toalettet, etterfulgt av 2 kopper med eddik. Reaksjonen som oppstår vil forårsake kraftig skumming, derfor er det essensielt å tømme ut noe vann på forhånd for å unngå søl. Vent i minst 20 minutter for at skummet skal virke, før du forsøker å spyle ned.

Fikse tett do med kleshenger

Har ingen av løsningene over funket? Her er en annen løsning: Ta en metallkleshenger og rett den helt ut. Husk å iføre deg et par engangshansker for hygienens skyld.

Bøy så en ende av kleshengeren tilbake på seg selv for å lage en liten krok (som illustrert). Ta en ren klut, vikle den rundt den rette enden av kleshengeren og sikre den med duct tape for å unngå riper i porselenet. Bruk deretter kleshengeren til å presse forsiktig ned eventuelle hindringer i røret, samtidig som du skyller ned om mulig. Beveg kleshengeren med en roterende bevegelse for å nå blokkeringen mer effektivt. Skulle du ikke føle at kleshengeren kommer i kontakt med blokkeringen, kan det hende at oppgaven krever profesjonell hjelp.

Del dette innlegget

Flere innlegg

xn--rrleggerskien-bnb.no

Carl Markus Johanson - Stolt grunnlegger av Rørlegger Skien og din lokale VVS-ekspert.